Prajitura cu ghimbir

Nu puteti sa spuneti ca nu v-am spus! Seria de mancaruri cu ghimbir nu s-a termina ba, mai mult azi vom manca…prajitura cu ghimbir. Am gasit mai multe retete care il contin insa m-am oprit la aceasta pentru ca mi s-a paru mai intresanta…

Ingrediente:

Blat
-6 oua,
-120 g zahar,
-un praf de sare,
-un plic zahar vanilat,
-100 g faina,
-100 ml ulei.
-o lingura de ness,
-o lingura de cacao,

Crema
-2 oua,
-60 g zahar,
-un plic zahar vanilat,
-2 lingurite ghimbir ras,
-250 ml lapte,
-2 linguri amidon alimentar,
-200 ml frisca lichida,
-2 linguri zahar pudra,
-50 g nuca de cocos razuita,

Preparare:

Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana compozitia devine cremoasa si zaharul s-a topit. Se toarna in fir uleiul si se incorporeaza bine, dupa care se adauga faina si se amesteca. Se imparte  compozitia in trei castronele si se adauga intr-unul cacaua, in celalalt nessul iar ultimul ramane asa. Se coc trei blaturi diferite ca si culoare, in cuptorul preincalzit. Tava trebuie sa fie destul de mica, cca25-28 cm in diametru. Ideea este ca vor rezulta trei blaturi de un cm si ceva ca la tort. Fiind subtiri blaturle se vor coace destul de repede asa ca atentie la cuptor.
Dupa ce s-au copt blaturile, le lasam la racit si ne apucam de crema. Adica din oua, zahar, zahar vanilat, ghimbir si amidon facem un amestec omogen pe care il diluam cu laptele apoi fierbem pe baie de abur pana se ingrosa putin. Il lasam sa se raceasca complet, il dam la frigider daca mai avem timp si ne apucam de frisca..O batem conform instructiunilor si spre sfarsit punem si zaharul pudra. Apoi in crema racita adaugam putin cate putin frisca, din care oprim vreo 3 linguri pentru ornat. Adaugam si nuca de cocos si trecem la montatul prajiturii.
Asezam pe un platou blatul cu cacao si peste el un strat de crema. Urmeaza blatul cu ness si alt rand de crema si in sfarsit blatul simplu peste care venim cu cele 2-3 linguri de frisca.
Prajitura cu ghimibir ne va lua intr-adevar ceva mai mult timp, cam o ora si jumatate daca nu mai mult, dar merita efortul, pentru aroma exotica a ghimbirului. Pentru cei care nu iubesc aceasta aroma vreau sa va spun ca il puteti inlocui cu vanilie si veti obtine o prajiturica la fel de gustoasa…
Pofta buna!

Etichete:

30 Comentarii

  1. As manca si eu o bucata:)
    E tare bun ghimbirul…eu de curand l-am descoperit si imi place.
    O zi frumoasa

  2. DiaMar-bucataria galbena says:

    Arata tare bine prajiturica ta.Dar ce sa fac eu cu mofturosii din dotare.Ei nici nu vor sa auda de ghimbir.Pot veni la tine sa-mi dai? O zi buna iti doresc.

  3. Cristina says:

    Arata foarte bine prajitura. Eu n-am folosit niciodata ghimbir.

  4. Antonina says:

    Arata minunat !! pufoasa, cremoasa, aromata .. are de toate ! pupici

  5. TeoBucatar says:

    Mersi,Bia!Hai la o portie!

  6. TeoBucatar says:

    Dia,o poti face fara ca e la fel de buna.Cu vanilie!

  7. ioi,cum arata!nu am gustat pana acum ghimbirul,tare as fi curioasa sa aflu cum e!

  8. Petronela says:

    N-am folosit la prajituri dar cred ca da un gust foarte bun,voi incerca la urmatoarea prajitura.Imi place cum arata prajitura ta.
    Pupici si o zi frumoasa sa ai!!!

  9. TeoBucatar says:

    Fetelor,desi e o prajitura "cu pretentii",sau cel putin asa zic unii,chestia cu gusturile e adevarata.Cum spuneam si in finalul retetei eu am facut-o si cu vanilie si e la fel de buna.O zi buna va doresc!

  10. Cristina says:

    Delicioasa! si arata asa de bine ca as manca o portie acum! Pupici

  11. TeoBucatar says:

    Mersi,Cristina!O zi buna!

  12. TeoBucatar says:

    Mersi,Cristina!O zi buna!

  13. jurnaldegospodina says:

    Daca-i vorba de ghimbir sunt si eu prezenta sa ma servesc cu o bucatica :)
    Arata de nota 10 !

  14. violette says:

    ce minunatie!n-am folosit niciodata ghimbir in prajituri…dar cu siguranta gustul e unul deosebit!zi minunata!

  15. TeoBucatar says:

    Multumesc,JG!Daca esti prieten cu ghimbirul e grozava!Pupici!

  16. Caietul cu retete says:

    Ador ghimbirul, dar nu m-am gandit niciodata sa-l folosesc la prajituri! Trebuie sa fie tare buna, arata de milioane !

  17. Arata grozav,dar eu aleg varianta cu vanilie,stii ca sunt certata cu ghimbirul :)!pupici!

  18. TeoBucatar says:

    Vio,in prajitura araoma de ghimbir ramane neschimbata nu ca la mancaruri!Pupici!

  19. TeoBucatar says:

    Se foloseste,CR!desigur in functie de gusturi!Pup!

  20. TeoBucatar says:

    Flory si mie imi place mai degraba sa-l folosesc la carnita decat la prajituri.PUUUpici!

  21. Licuta Marin says:

    Yummy!!! Tare aromata si buna trebuie sa fie!!! Pupici!

  22. TeoBucatar says:

    Daca iti place ghimbirul e ff buna,Licuta!Pup!

  23. Mmmmmm…looks so moist and wonderful…especially with those layers of creamy filling :)

  24. TeoBucatar says:

    Thanks,Lizzy!

  25. Arata foarte bine! ;)

  26. fantezie in bucatarie says:

    nu am cuvinte ca deja imi ploua in gura de pofta!!nici eu nu am folosit vreo data ghmbir-ul in prajituri,dar la cum arata simpt ca imi va placea muuuult de tot!!!!O zi frumoasa !!!!!Pupici!

  27. TeoBucatar says:

    Multumesc,Miha!
    Multumesc,FB!
    O zi buna sa aveti!

  28. Dana Cristea says:

    ce bine arata!!!!nici eu n-am folosit ghimbir.
    Pupici:*

  29. TeoBucatar says:

    Bine ai venit,Dana!Ma foarte bucur de vizita!Pupici!

  30. maria mihalache says:

    Pot sa ma servesc cu o bucata acuma la cafea?
    Pup si o zi frumoasa!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>