Miel cu spanac picant

Ma gandeam eu ca nu ati mai mancat de mult timp miel si ca s-ar putea sa vi se fi facut pofta, nu de alta dar eu mi-am adus aminte acum cateva zile si nu am stat locului pana nu am incropit acest miel cu spanac picant. Zis si facut, iata ce am folosit si cum…

Ingrediente(pentru cca 2 portii):
-pulpa de miel 5-600 g,
-sare,
-piper macinat,
-piper boabe,
-o lingurita salvie uscata,
-o lingurita de boaia dulce,
-zeama de la jumatate de lamaie,
-500 g spanac verde,
-un ardei rosu iute,
-un ardei galben iute,
-2 lingurite crema de hrean,
-4 linguri ulei de masline sau floarea soarelui,
Preparare:

Pregatirea mielului cu spanac picant este simpla si rapida, hai sa zicem cam o ora, in functie de viteza bucatarului si de cum stie sa se organizeze…
Pentru inceput se curata spanacul de codite, se spala si se lasa  sa se scurga bine. Se spala pulpita de miel,  se scoate osul iar din cele 2 linguri de ulei, sare, piper, boia, salvie si zeama de lamaie se face un mix cu care se freaca carnea de miel.
Se prajeste pe tigaia unsa si  incinsa pana se rumeneste pe ambele fete. Pentru cei care nu iubesc carnea in sange, se adauga cate o lingura de apa sau supa si se tine vasul acoperit la foc mic pana carne este bine patrunsa.
In alta tigaie se pun 2 linguri de ulei si se incing. Se pun la calit ardeii spalati, curatati si tocati marunt timp scurt(cca 1-2 min).Se adauga spanacul si se caleste si el vreo 3 min adica atat cat sa nu isi schimbe culoarea dupa care se adauga crema de hrean si se inchide focul.
Cam asta e tot  si daca asezam pe farfurii mielul cu spanac picant ajunge iute(la propriu si la figurat!) pe masa. Aceasta garnitura de spanac poate fi folosita si la alt tip de carne. Eu l-am facut si cu piept de pui, adica si mai rapid de atat in cazul  unor musafiri neasteptati.
Spor la treaba si sa aveti pofta!

Etichete:

36 Comentarii

  1. Vai ce bine arata!!!!
    cred ca e delicios!!!
    O saptamana linistita iti doresc!

  2. TeoBucatar says:

    Noua ne-a placut foarte mult,Alynusa!O zi buna!

  3. Hmmm, ce bine arata… Pregateste o portie si pentru prinzul meu de astazi, da ?! Multumesc… Pupici si o saptamina minunata !

  4. Antonina says:

    Arata minunat! imi place tare spanacul.. asa in starea lui naturala, in placinte mai greu il sufar.. Dar asa cum il ai tu preparat, mai ales cu mieluselul alaturi.. il prefer maxim, clar! pupici

  5. TeoBucatar says:

    Sa aveti muuulta bafta la scoala!Va pup pe amandoua!

  6. TeoBucatar says:

    Anto,merge si cu porcusor:)

  7. Super arata….dar nu suntem asa prieteni cu mielul:))

  8. TeoBucatar says:

    Nici o tragedie,Bia!Cum spuneam merge foarte bine cu pui acest spanac!

  9. Adela Zilahi says:

    Mai dat gata cu mielul acesta, imi place tare mult carnea de miel, si merge de minune cu spanacul! super prezentare! Te pup!

  10. DiaMar-bucataria galbena says:

    Imi iau painea si vin la masa.Se poate.Pupici!

  11. TeoBucatar says:

    Mersi,Adela!Sa ai o saptamana frumoasa!

  12. TeoBucatar says:

    Esti binevenita,Dia,ca de obiceiPup!

  13. Mmm.. ce bine arata! Eu dau o pastrama.. tu dai o portie de miel cu spanac? :)) Pupici

  14. Sara & Miki says:

    Ce frumos arata farfuria… acum inainte de masa chiar mi-ar placea un miel picant.
    Poza e foarte luminata, ai vreun reflector, ca nu pare doar lumina zilei? Pupici si o zi frumoasa!

  15. Fancy Cake says:

    Ador si mielul si spanacul! Combinatia arata tare bine! Ce sa mai vorbim de gust…

  16. Nici eu nu-s prietena cu mielul, insa cu spanacul sunt:)) Oricum, arata minunat! Pupici!

  17. Ai ghicit ca n-am mai mancat de multisor carne de miel,imi place tare combinatia ta!Pupici!

  18. catkitchen says:

    parca simt mirosul sarbatorilor ;) …. super combinatia spanac-mielusel !!!!

  19. TeoBucatar says:

    Dau,Simona ca nu ar fi rea o pastrama!

  20. TeoBucatar says:

    O,Sara mai e mult de lucru pana sa arate cum trebuie o farfurie de a mea!Multam si pupici!

  21. TeoBucatar says:

    Multumesc,Fancy!O zi buna sa ai si o saptamana la fel!

  22. TeoBucatar says:

    Mananci decat spanacul,Danuta:)

  23. TeoBucatar says:

    Mai e o portie,Flory!Pupici!

  24. fantezie in bucatarie says:

    ce sa mi zic si eu …:))deja imi ploua in gura de pofta!!super prezentare!!O zi frumaoasa Teo!!!

  25. TeoBucatar says:

    FB,multumesc mult!PUP!

  26. TeoBucatar says:

    Pai,Cat, chiar imi e dor de niste sarbatori!

  27. Cristina says:

    Draga mea, cred ca ma invit la tine! Ai chef de musafiri? Pastreaz-mi te rog si mie o portie mica …

  28. TeoBucatar says:

    Esti invitata mea,Cristina!Si asa nu ne-am "vazut" de mult timp!Pup!

  29. Alexandrina says:

    Eu nu ma dau in vant dupa carnea de miel, dar de la tine chiar as gusta o bucatica!

  30. TeoBucatar says:

    Alexandrina trebuie macar sa gusti, ca sa imi spui paretea ta!Pup!

  31. Licuta Marin says:

    Super apetisant!!! Si o prezentare pe masura! Minunata! Pup!

  32. TeoBucatar says:

    Multumesc,Licuta!O seara buna!

  33. Nu-mi place mielul, dar imi plac pozele tale. Sunt grozave.

  34. TeoBucatar says:

    Mersi,Miha!Poti face cu pui!Te pup si noapte buna!

  35. eu cred ca voi face cu porc :))
    arata tare fain mielul asta..saracu :P

  36. I haven't made lamb in a long time…my hubby would love this! And the spinach looks wonderful, too~

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>