Inghetata de mure

Recunosc ca nu am facut cam de mult timp inghetata! In curand va veni frigul si o sa uitam cu desavarsire de ea. De fapt ideea nu a fost a mea ci a fetitei mele care si-a adus aminte cum facea singura inghetata din acele paharele de Danonino, dotate la un moment dat cu betisoare in acest scop. Si din atatea intrebari si aduceri aminte a rezultat inghetata de mure, cremoasa, aromata si gata in 10 minute… De mure pentru ca mure aveam in casa si o sarja de dulceata era deja gata.
Ati inteles bine este o inghetata cu dulceata si vreau sa spun ca este mult mai aromata decat cea cu fructe proaspete si am s-o repet cu toate dulceturile pe care le am in casa. Am combinat  pur si simplu frisca, smantana si …niste dulceta de mure si rezultatul a  fost nu bun ci  neasteptat de bun…

Ingrediente(pentru cca 3 portii):
-200 g smantana,
-200 ml frisca lichida,
-100g dulceata de mure,

Preparare:

Am batut frisca fara sa mai adaug zahar. Smantana am frecat-o bine, cu o lingura de lemn, si am adaugat dulceata rece, lingura cu lingura dupa ce am separat putin fructele avand in vedere ca au multi samburi. Dupa aceea am incorporat usor frisca si cam asta a fost tot. Desigur, cu exceptia frecatului din cand in cand ca sa nu se formeze gheata.
Asa cum va imaginati inghetata de mure a iesit foarte cremoasa si parfumata fara sa adaug nici o alta aroma. Dupa cateva ore de stat la congelator se poate servi cu sau fara adaosuri. Eu am folosit, desigur, putin sos de mure care era la indemana…

Etichete:

34 Comentarii

  1. Cristina says:

    Arata ff bine inghetata ta! Mi-ai facut pofta! O ziu frumoasa iti doresc!

  2. Ce bine arata,ador murele,pupici!

  3. Wow…arata superrr!!!
    la gust nici nu vreau sa ma gandesc
    Te pup!

  4. Teo,draga,e super inghetata!tot cam asa fac si eu inghetata,simplu,fara oua,indiferent ca-i cu ciocolata sau fructe si-i cea mai buna inghetata.
    Salivez la murele tale!!!!

  5. retete- ina says:

    arata nemaipomenit,gustos sigur cu atata smantana si mure,o duminica placuta,savureaza inghetata

  6. Fancy Cake says:

    Delicioasa si unde mai pui la socoteala ac e si sanatoasa!
    Pupici Teo

  7. Mmmm, ce deliciu! Am venit sa-mi iau portia de inghetata promisa:)Pupici!

  8. Ispitooo…. ce-mi faci la ora asta… ma duc sa maninc o piersica si o sa-mi treaca pofta… yamiii… Pupici !!!

  9. TeoBucatar says:

    Multumesc mult.fetelor!Va pup pe toate si sa aveti o zi excelenta!

  10. Licuta Marin says:

    Super buna si racoritoare pentru vremea asta!!! Love inghetata la maxim!

  11. TeoBucatar says:

    Si pentru ca nu am avut posibilitatea sa scriu mai devreme,le doresc tuturor Mariilor un sincer"La multi ani cu sanatate"!

  12. TeoBucatar says:

    Multam,Licuta!Pupici!

  13. DiaMar-bucataria galbena says:

    Ce-mi faci tu mie draga Teo?Trebuie sa cumpar musai mure,sa fac si eu.Iti multumesc de vizita.Pupici si o saptamana minunata sa ai.

  14. TeoBucatar says:

    Te zgandar,Dia!Hi,hi

  15. Teo, tu esti de-o harnicie fantastica!
    La noi tot frig este, dar tot as hali înghetata ta! :D
    Pup!

  16. Sara & Miki says:

    Pentru zilele astea a picat cat se poate de bine, la cat de cald a fost. Pip!

  17. Beautiful! Especially those frozen berries :)

  18. TeoBucatar says:

    Multumesc,Maya!Pupici!

  19. TeoBucatar says:

    Multumesc pentru vizita,Sara!O seara buna sa aveti!

  20. TeoBucatar says:

    Thanks, Lizzy! Have a nice day!

  21. Ce simpla reteta ta…si banuiesc ca si buna! bravo!
    vrei sa facem schimb de link-uri?

  22. TeoBucatar says:

    Multam de vizita,Viv!Sa vb cu "departamentul tehnic" si rezolvam…

  23. Here is the pan I used to make my mousse filled angel food cake:

    http://www.williams-sonoma.com/products/aluminum-angle-food-cake-pan/

    It's a tube pan with a removable bottom. Thanks for checking out my cake :)

  24. TeoBucatar says:

    Thanks again, Lizzy!

  25. ophelia1983 says:

    ce frumoasa e inghetata ta! o intrebare daca nu te superi: ai masina de facut inghetata sau te-ai folosit de metoda vecehe de a scoate inghetata cand si cand si de a o amesteca?

  26. TeoBucatar says:

    Ophelia,cum am scris in reteta am folosit metoda clasica.O zi buna!

  27. Cristina says:

    Aoleu ce mi-ai facut! Vreau si eu o portie de inghetata. Daca se poate, dubla. :)

  28. TeoBucatar says:

    Cristina,trimiti mure si facem:)

  29. Mitinita says:

    vai cum poate sa arate…super efectul de la murele congelate!bravo

  30. TeoBucatar says:

    Mersi pentru vizita,Miti!Pupici si o sera buna sa ai!

  31. Mitinita says:

    Tocmai am descoperit ca nu-ti aveam blogul adaugat pe lista…la prima incercare nu am reusit,disparusera persoanele interesate si cred ca la fel am patit in trecut,ca ar fi fost o scapare cam mare ptr mine sa nu te am pe listuta. Vroiam sa stii,poate mai intra si altii si nu vad lista. Te pup

  32. TeoBucatar says:

    Multumesc mult,Miti!Noapte buna!

  33. Lady Butterfly says:

    Arata demential! Ma bucur ca m-ai descoperit si ca te-am descoperit. Cu siguranta voi vizita des blogul tau. Nu doar retetele ci si imaginile m-au impresiont in mod placut :)Great job!!!

  34. TeoBucatar says:

    Bine ai venit,Lady B!Sa ai o zi excelenta si multam de aprecieri:)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>