Pui cu susan

Puiul cu susan, varianta „prescurtata” a puiului Shanghai este o retete foarte rapida si drept urmare apelez la ea ori de cate ori sunt in criza de timp.Pieptul de pui astfel pregatit poate fi servit cu orez, salate etc.

Ingrediente:(pentru 3 portii):

-un piept de pui fara piele si os,
-o lingurita boia dulce,
-2 lingurite seminte de susan,
-2 linguri otet balsamic sau zeama de lamaie,
-2 linguri de apa,
-sare,
-piper negru macinat,
-1-2 linguri ulei,

Preparere:

Se spala pieptul de pui si se taie in fasii de aproximativ un cm grosime si 4-5 cm lungime.Celelalte ingrediente se amesteca intr-un bol. Daca este timp se poate tine puiul in aceasta marinada ceva timp, la rece.Daca nu, se trec fasiile de piept prin aceasta compozitie se pun in tigaie 1-2 linguri de ulei si se prajesc la foc iute pret de cateva minute pana incep sa se rumeneasa usor.Personal prefer aceasta varianta nu cea cu prajirea in mult ulei .
De data asta i-am pregatit si putin sos, facut rapid din:
-o lingurita rasa boia dulce,
-o lingura de mustar,
-sare,piper
-o lingurita seminte de susan,
-un varf de cutit faina,
toate amestecate, frecate bine in vreo 75 ml apa si clocotite de cateva ori la foc mic.
Pofta buna!

Etichete:

5 Comentarii

  1. Caietul cu retete says:

    Un preparat exact pe gustul meu .Arata minunat , imi place si sosul .

  2. TeoBucatar says:

    E bun si rapid!Il facem foarte des…

  3. Puiul cu susan pur si simplu delicios.

  4. TeoBucatar says:

    Multumesc de vizita Haplea!Te mai astept…

  5. arata f. bine, si pozele sunt profi pe acest site, felicitari!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>