Profiterol

Aceasta  reteta a venit de la sine, aproape ca s-a facut singura, ca sa zic asa! Asta pentru ca toate ingredientele erau in casa dupa ce am „produs” eclerele lebaduta si totul a decurs foarte repede. Asa ca pentru acest desert, foarte bun dupa cum stiti avem nevoie de

   Ingrediente(pentru 3 portii):

-18-20 coji mici ecler ,
-crema de vanilie(sau o budinca),
-6-9 cupe de inghetata,
-100 ml frisca lichida,
-o lingura zahar pudra,
-3 cuburi ciocolata de menaj,
-o lingurita  unt,

Preparare:

Dupa cum am spus ingredientele mele erau deja pregatite adica  atunci cand am facut lebedele am copt si cateva coji foarete mici, cat o nuca. Deoarece imi place sa fac crema usor fluida, am umplut aceste coji cu ajutorul spritului(ca si la eclere de altfel). Pentru rapiditate puteti folosi si o budinca de vanilie, preparata conform instructiunilor. Apoi am topit ciocolata pe baie de abur, am luat-o de o parte si am adaugat untul pe care l-am incorporat bine prin amestecare. Am imbracat in ciocolata 3 coji care au avut nesansa sa nu creasca frumos iar cu restu de ciocolata am facut ceva forme pentru decor prin turnare pe o suprafata unsa  pe care o dam apoi la rece.
Urmeaza sa batem frisca la care adaugam, dupa ce s-a legat zaharul pudra. Si in sfarsit, asezam in cupe  cate trei coji umplute peste care venim cu 2-3 cupe de inghetata(eu am folosit de pepene pentru ca de asta aveam in casa) din nou 2-3 coji umplute dupa care desavarsim cu frisca din belsug si decoram cu ciocolata pe care am modelat-o dupa imaginatie.

Etichete:

27 Comentarii

  1. foarte mult imi place profitarolul tau,arata intr-un mare fel.bag doua rugaciuni (sa fiu sigura ) si ma apuc de facut coji de ecler.pupicei

  2. TeoBucatar says:

    Curaj,Sarah!Parca vad ca dupa aia nu te mai opresti din facut eclere:)
    Te pup si spor la treaba!

  3. AdinA's Cakes says:

    Arata minunat ,deja mi s-a facut pofta!Sper sa fac si eu!

  4. TeoBucatar says:

    Multumesc,Adina!O zi buna iti doresc!

  5. Zici ca s-a facut singura ???
    Pai atunci vezi ca sun omediat la usa ca arata tare fain si mi-ai facut o pofta….

  6. TeoBucatar says:

    E deschis,Sidy!

  7. DiaMar-bucataria galbena says:

    Bun tare.Eu nu am mai facut cam de mult.Imi dai si mie?

  8. Andreea Dianu says:

    Stiu ca e delicios si il adorrrrrrrrr

  9. TeoBucatar says:

    Diamar,repetam reteta!Te pup!:)

  10. TeoBucatar says:

    Andreea,probabil tu il faci mai bine!Mersi si pupici:)

  11. super!
    am niste inghetata de pepene galen..merge? :)
    dau de stire si la tine cand fac si eu profi?

  12. TeoBucatar says:

    Merge cu orice inghetata,Alice!Cheama-ma:)

  13. Excelent!
    Si-asa o pofta mi se facu! :))

  14. TeoBucatar says:

    Miha,mersi!O noapte buna sa ai:)

  15. Adela Zilahi says:

    Aoleu dar cuma arata, am si eu o varianta si imi place tare mult la o cofetarie cum pregatesc, am aflat si reteta dar din lipsa de timp din pacate nu am incercat! Pupici si un weekend minunat!

  16. Licuta Marin says:

    Arata delicios de bine!!!

  17. Adoooor profiterolul!!! Acum as manca si ecranul de pofta:))

  18. TeoBucatar says:

    Multumesc,Danutzule!Mulumesc, Licuta!Va pup!

  19. Rezista cineva acestei combinatii?
    Eu nu!
    Duminica frumoasa!
    A mea ..va fi cu gandul la cupa asta delicioasa :P

  20. TeoBucatar says:

    Mersi,Gaby!Bisam reteta si te chemam:)

  21. Cristina says:

    Doamne ce pofta mi-ai facut!!!!
    Asta da desert pentru duminica!

  22. TeoBucatar says:

    Mersi, Cristina!S-a dus demult,trebuie sa facem alt dulce!

  23. maria mihalache says:

    Wow……………ce bun , ce frumos, ce racoritor…………….ii de cand nu am mai mancat.
    O seara frumoasa!

  24. TeoBucatar says:

    Mersi,Maria!O seara frumoasa si tie si te mai astept!

  25. Asa bunatate nu am mai mîncat din copilarie!Arata fantastic.

  26. TeoBucatar says:

    Mersi ,Maya!Si la mine a fost o placuta aducere aminte…

  27. Antonina says:

    Foarte bun profiterolul tau! am mancat la mare cred ca vreo 10 :))) sunt innebunita dupa inghetata. Si al meu dupa eclere.. Asa o imparteam frateste ;) O zi faina!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>