Porc cu mere si chimen

Porcul cu mere si chimen este o reteta rapida, simpla, dar in acelasi timp destul de „dichisita” sa poata fi folosita in diverse ocazii. Ca timp de pregatire nu va va lua mai mult de 15-20 min, dupa care treaba o va face cuptorul. Reteta poate fi facuta cu orice fel de carne de porc insa de data asta eu am folosit ceafa de porc. Pentru 4 portii aveti nevoie de:

Ingrediente:

-1 kg ceafa porc,
-500g cartofi,
-2 morcovi,
-2 mere acrisoare,
-1 ceapa,
-sare,
-piper,
-o lingurita rasa de cimbru,
-o lingurita de chimen,

Preparare:

Spalam, curatam si feliem grosier legumele si merele. Spalam carnea, o scurgem bine, o condimentam bine cu sare piper, cimbru si practicam taieturi adanci in care introducem felii de mar(eu le-am facut de data asta in spic, dar merg si altfel).
Intr-un vas termorezistent se amesteca legumele, se condimenteaza, se distribuie marul ramas si se aseaza carnea deasupra. Peste toate se presara chimenul, se adauga 50 ml apa(de grasime nu este nevoie pentru ca va lasa carnea) si se da la cuptor. Se tine acoperit cu capac sau folie de aluminiu pana se inmoaie legumele si carnea apoi se descopera sa se rumeneasca(cca o ora cu totul).
In timp ce se rumeneste se stropeste de cateva ori carnea cu sosul din vas pentru a capata o culoare frumoasa.
Daca doriti si putin sosulet scoateti legumele si carnea pe un platou, desertati sucul din vas intr-o craticioara si din doua lingurite de mustar si una rasa de faina „prindeti” iute un sos pe care il puteti sevi alaturi.

Etichete:

Un comentariu

  1. Anonymous says:

    Super tare Combinatie de Arome…Imi place mult

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>