Peste cu sos de hrean si rosii

Pestele cu sos de hrean si rosii este o reteta care nu va va lua mai mult de 30-35 de minute daca pestele este deja curatat. Pentru aceasta reteta am folosit fitofag care, fiind mai „grasut” m-am gandit sa il asociez cu un sos acrisor. Desigur ca puteti folosi orice peste, preparatul va fi la fel de bun.

Ingrediente(pentru 2 portii):

-2 bucati file peste,
-o lingura hrean(din conserva),
-2 linguri zeama de lamaie,
-o rosie medie,
-o ligurita cimbru,
-200 g iaurt sau smantana,
-marar verde,
-sare,
-piper,
-1-2 linguri ulei,

Preparare:

Se curata, se spala si se scurge bine pestele dupa care se sareaza, se condimenteaza cu piper si cimbru. Se prajeste pe ambele parti pe tigaia unsa. Intre timp, se opareste rosia, se curata de pielita si de seminte si se toaca foarte marunt. Se pun intr-un bol hreanul, zeama de lamaie, iaurtul(smantana), un praf de piper, rosia si mararul verde si se amesteca bine. Sosul este destul de picant, insa merge foarte bine la peste sau chiar pui, vitel.

Etichete:

Un comentariu

  1. Anonymous says:

    Combinatie frumoasä.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>