Muschiulet cu caise

Nu stiu de ce sorginte este aceasta reteta pentru ca nu am avut suficient timp sa sap, insa va pot spune cu siguranta ca este un preparat absolut delicios, demn de o masa festiva. In ultimul timp am facut o adevarata pasiune pentru acest gen de prezentare nu numai pentru ca „da” bine dar si pentru faptul ca preparatul este gata portionat odata ce a iesit din cuptor.

Ingrediente(pentru doua portii):

-un muschiulet subtire de porc,
-4 felii dovlecel,
-4 rondele de ceapa,
-4rondele de caisa,
-sare,
-piper,
-o lingurita coriandru boabe,
-2 linguri ulei,

Preparare:

Se spala muschiuletul, se curata de pielita alba  si se taie in 8 bucatele care se bat usor cu ciocanul de snitele, se sareaza si se pipereaza.
Intr-o tigaie se  pun cele doua linguri de ulei  si se dau la foc iute ceapa si dovlecelul sarate, atat cat sa se inmoaie putin, fara sa le stricam forma.
Se monteaza  pe o scobitoare astfel:carne, dovlecel, ceapa, carne, caisa.
Intr-un vas termorezistent se aseaza „pachetelele” astfel aranjate, se toarna cateva linguri de apa (pe care trebuie sa o completam pe parcurs), se presara cu seminte de coriandru si se dau la cuptor.
Muschiuletul de porc este destul de fraged asa ca in 30-40 min este gata.Se poate servi cu diverse garnituri.

6 Comentarii

  1. Anonymous says:

    Combinatia este frumoasä.
    Tot in Directia asta se potriveste bine si Sos de Caise.
    Dupä ce ai präjit Carnea se präjeste mai departe niste Ceapä si Usturoi , apoi caisele täiate märunt si se sting cu un pic de Win alb. Se condimenteazä cu un Pic de Boia si ce mai trebuie…
    Incä se potriveste frumos la Cärnuri

  2. Adela Zilahi says:

    Arata tare apetisant! Puup!

  3. TeoBucatar says:

    Stiu ca reteta se poate face si cu sos de caise, insa prefer de foarte multe ori o salata in locul sosurilor

  4. TeoBucatar says:

    Multumesc,Adela!Sa ai o zi buna si spor la treaba!

  5. Andreea Elena says:

    un preparat intocmai pe gustul meu!!!
    reteta e super! …. mi si pofta acum!
    Cand mai faci? ;))

  6. TeoBucatar says:

    Tine aproape si te invit data viitoare!Merci!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>