Inghetata de ciocolata

Ce poate fi mai potrivit ca desert in toiul verii decat o inghetata, fie ea de ce o fi! La noi e suficient sa fie inghetata: de vanilie, de ciocolata, de fructe, e binevenita in orice forma. Ultimul desert de acest gen a fost cu ciocolata. Recunosc, nu ar fi trebuit sa fac reteta seara pentru ca nu am avut timp suficient sa frec compozitia de cate ori ar fi trebuit si nu a iesit foarte cremoasa. Oricum, nu am spus nimanui si a fost ok.

Ingrediente:

-3 galbenusuri,
-150 g zahar,
-500 ml lapte,
-100 g ciocolata,
-2 linguri esenta de rom,
-cateva linguri de frisca,

Preparare:

Laptele se pune la fiert timp in care se freaca zaharul si ouale pana ce compozitia incepe sa creasca. Cand laptele a inceput sa clocoteasca se adauga ciocolata rasa si romul apoi se toarna cate putin peste crema de zahar si ou amestecand continuu, apoi vasul se pune din nou pe foc ff mic sau pentru siguranta pe baie de abur. Compozitia nu trebuie sa clocoteasca pentru ca exista riscul sa se branzesca (stiu din experienta!).
Cand incepe sa aiba tendinta de a se ingrosa se ia de pe foc. Se lasa sa se racasca, se pune intr-un vas cu capac si se da la congelator. Acum intervine chestiunea de timp pentru ca inghetata trebuie putin „pazita”, adica la o ora-doua se scoate si se freaca bine pentru a nu se forma gheata. Se face cest lucru de vreo trei ori iar ultima data se adauga frisca pentru a da inghetatei un aspect marmorat. Reteta este simpla si economica numai ca necesita putin timp si atentie.

Etichete:

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>