Ecler cu crema de vanilie si frisca

Si ca sa fie week-end-ul complet, dupa gratare, saramuri si alte cele ale gurii am incheiat duminica seara cu un dulce obisnuit dar mereu  „la moda”.

Mai precis, am facut o portie de eclere, o reteta obisnuita cu crema de vanilie si muuulta frisca pentru ca… ne place !  Singura noutate este prezentarea acestora pe care doream de mult timp s-o incerc dupa ce am vazut-o la o cofetarie din oras…

Ingrediente (pentru cca 6 portii) :
Aluat
-250 ml apa,
-100 g unt,
-o lingurita zahar,
-un praf de sare,
-125 g faina,
-patru oua de marime medie,
Crema de vanilie
-3 galbenusuri,
-120 g zahar,
-o lingura amidon,
-75 ml lapte,
-50 g unt,
-2 plicuri zahar vanilat,
-2 linguri esenta de vanilie,
Frisca
-200 ml frisca lichida,
-2 linguri de zahar pudra,
Preparare:

Se pune apa la fiert intr-un vas cu sarea, zaharul si untul. Cand a dat in clocot se stinge focul, se adauga toata faina si se amesteca energic cu un tel.

Se lasa sa se racoreasca putin (sa fie calduta) si se adauga ouale, unul cate unul. Nu se adauga urmatorul pana ce nu s-a incorporat foarte bine cel dinainte.

Pe hartie de copt sau tava unsa se spriteaza bastonase cu lungimea de 5-6 cm si inaltimea de cca 1,5 cm. Se  coc la foc iute 10 min si  inca 15 min la foc redus pana ce cojile sunt bine rumenite.

Din ultimele lingurite de aluat, cu forma cea mai subtire a spritului se toarna bastonase arcuite care vor deveni gaturile lebedelor. Deoarece sunt subtiri si se coc repede trebuiesc puse separat in tava.

Pentru crema  de vanilie se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat pana ce acesta se topeste, se incorporeaza amidonul, se dilueaza cu cei 75 ml lapte fierbinte si se fierbe pe baie de abur pana se ingroasa.

Revenim la cojile care s-au racit intre timp si le pregatim astfel:  taiem fiecare coaja pe jumatate asa incat sa obtinem un capacel care la randul sau il vom taia in doua jumatati care vor deveni aripile lebedelor.

Apoi trecem la montat. Punem un strat de crema, un strat de frisca cu ajutorul spritului, asezam aripile si gaturile si totul este gata. Nemaiavand timp de alte decoruri am pudrat putin cu zahar aripile lebedelor.

Reteta este cea clasica dar efectul este dublu datorita prezentarii finale. Spor la treaba!

29 Comentarii

  1. Danutza says:

    Wow, cat de frumooos! Ca sa nu mai spun ca ador eclerele:)

  2. Foarte frumos ti-au iesit iar gustul e nemaipomenit !

  3. TeoBucatar says:

    Mersi,Danutzule!O zi buna!

  4. TeoBucatar says:

    Gustul e clasic,Mimmi!Aranjamentul e tot farmecul!

  5. retete- ina says:

    foarte frumos,felicitari

  6. TeoBucatar says:

    Multumesc,Ina!Desi era loc de mai bine…

  7. Adela Zilahi says:

    Teo sunt grozave atat ca gust cat si aspect!

  8. wow!
    m-ai dat pe spate!!!

    trebuie sa incerc si eu sa vad ce-mi iese…poate fac niste ciori, daca lebede nu mi-or iesi, ca nu prea le am eu cu design-ul :)))
    imi plac eclerele de mor, si culmea…n-am apucat sa fac …rusinica mie !
    pupici

  9. ce faina este prezentarea.din pacate la mine cojile de ecler sunt la ghici…de cel mai multe ori nu-mi ies.dar voi mai incerca de dragul lebedelor :)
    pupic

  10. TeoBucatar says:

    Nu e greu,Sarah!Sunt convinsa ca o sa iti iese super,problema e sa respecti cantitatile mai "strict" decat la alte prajituri…

  11. TeoBucatar says:

    Nu fi modesta ,Alice!Astept sa le vad.Daca le faci mai frumoase ca ale mele ma supar:)

  12. TeoBucatar says:

    Multumesc,Adela!Dar tot trebuie sa ma inveti cum e cu torturile alea:)

  13. Frumoase lebedele….si cu siguranta foarte gustoase.

  14. TeoBucatar says:

    Multam, nene Haple,dar ma enerveaza groaznic epava asta cu care fac pozele si de care nu mai scap odata…

  15. Arata excelent lebedele tale, o idee foarte buna, ca si mie imi plac eclerele mai micute! :)

  16. TeoBucatar says:

    Multumesc,Oana!O noapte buna sa ai!

  17. Sara & Miki says:

    Foarte frumoase, parca sunt reale. O zi frumoasa!

  18. TeoBucatar says:

    Multumesc,Sara!Va pup si sa aveti o zi minunata!

  19. Foarte frumoase! Si delicioase!

  20. TeoBucatar says:

    Mersi, Miha! Mai sunt multe de pus la punct…

  21. Anonymous says:

    Si de la mine Kompliment mare. Foarte frumos..
    Architekturä curatä !!!

  22. TeoBucatar says:

    Danke!Alles gutte!

  23. Dana Cristea says:

    cat de frumoase sunt!!!!!

  24. TeoBucatar says:

    Multumesc mult, Dana!O zi buna!

  25. Miodrag Surac says:

    Super imi place si e aspectuos…

  26. TeoBucatar says:

    Mersi,Miodrag!Nu se compara cu ce faci tu:)

  27. Bucate apetisante says:

    Mmmm, cat imi plac mie eclereleeeee!

  28. mmm :-))

  29. mmm ce bune sunt incercatile cu o ciocolata neagra simpla topita pe deasupra :-))

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>