Tarta cu dovlecei

Tarta cu dovlecei si rosii este o reteta rapida si deloc pretentioasa.Cu cateva ingrediente obisnuite puteti obtine un aperitiv foarte bun:

Ingrediente:

-trei oua,
-un praf de sare,
-o lingurita cimbru,
-2 linguri de ulei,
-100 ml apa calduta,
-o jumatate cub drojdie(15 g),
-300 g faina,
-2 dovlecei mici,
-2 rosii,
-2 linguri pesmet,
-100 g cascaval ras,
-piper macinat,

Preparare:

1. Dintr-un ou, sare, cimbru, cele doua linguri de ulei, drojdie, apa, faina se prepara un aluat care se lasa la dospit.
2. Intre timp se curata dovleceii de coaja, se feliaza cat mai subtire, se presara su sare si se lasa sa se odihneasca.
3. Cand aluatul s-a dospit se intinde o foaie de circa 1cm si se aseaza intr-o forma unsa cu ulei, intepindu-se cu o furculita din loc in loc.Se presara cele 2 linguri pesmet si se aseaza feliile de dovlecel pe care le -am presat usor intre palme sa se scurga de zeama.Se pipereaza, se orneaza cu felii de rosii si se da la cuptor pentru cca 30 min.
4.Cand este aproape gata se  se bat 2 oua cu sare si piper, se toarna peste tarta si se presara cascaval ras,dupa care se mai lasa 5 -7 min la cuptor sa se coaguleze ouale.
Tarta cu dovlecei esta foarte gustoasa si aromata data fiind prezenta dovlecelului dar si a cimbrului din aluat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>