Pui cu rosii si tarhon

Banalul pui poate capata o savoare aparte daca ii facem casa cu o mana buna de tarhon verde.Pus langa diverse garnituri va rezulta o masa pe cinste.

Ingrediente:

4 pulpe superioare de pui,
2 rosii mici,
zeama de la jumatate de lamaie,
o lingura pasta de rosii,
sare,
piper,
o lingurita faina,
o legatura mica tarhon proaspat,

Preparare:

1. Pulpele spalate se curata de piele si se dezoseaza.Se sareaza, se pipereaza si se aseaza intr-un vas termorezistent.
2. Se dau la cuptor vreo 20 de min dupa care se scot, se stropesc cu zeama de lamaie si se decoreaza cu rondele de rosii. Se da din nou la cuptor pana se rumeneste carnea.
3. Intr-o ceasca se freaca pasta de rosii, faina cu putina apa rece si se amesteca cu sucul din vas. Daca acesta a secat foarte mult se mai adauga apa. Se presara tarhonul tocat marunt in sos si peste carne si se mai lasa 10 min sa se lege putin (sosul trebuie sa ramana destul de subtire).
Puiul cu rosii si tarhon este o reteta foate simpla si rapida insa capata aroma deosebita a tarhonului proaspat.

Etichete:

2 Comentarii

  1. Nu inteleg,pulpele se dau la cuptor fara sa pui nimic pe ele?
    Azi am descoperit blogul tau si mi se pare super interesant.Cu siguranta am sa incerc niste retete,Cu stima, Violeta

    • TeoBucatar says:

      Sarate si piperate dupa cum am spus,Violeta! Dupa ce s-au coagulat bine si s-a evaporat lichidul pe care l-a lasat carnea se adauga restul.
      urmareste reteta!
      Multumesc mult pentru vizita!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>