Prajitura cu ness si nuca de cocos

 Prajiturile  cu ness au fost dintotdeauna preferatele mele si din cand in cand ma rasfat cu cate o astfel de delicatesa, pentru ca asta sunt pentru mine aceste prajituri, indiferent de combinatii.Pentru prajitura cu ness si nuca de cocos aveti nevoie de:

Ingrediente:

Pentru blat :

5 oua,
5 linguri zahar tos,
5 linguri de ulei,
un praf de sare,
5 linguri de faina ,
o lingurita praf de copt,
o lingurita zeama de lamaie,
coaja rasa de lamaie,

Pentru crema:

3 galbenusuri,
150 g zahar,
150 g unt,
100 g nuca de cocos,
3 linguri ness,
2 plicuri zahat vanilat,
2-3 linguri de apa,

Preparare:

Se separa albusurile si se bat spuma cu zaharul adaugat putin cate putin, coaja si zeama de lamaie. Galbenusurile si uleiul se freaca precum o maioneza si se toarna peste albusurile batute.
Faina se amesteca cu praful de copt, se rastoarna peste restul ingredientelor si se omogenizeaza usor prin rasturnare.
Compozitia se pune intr-un vas uns si tapetat, pregatit dinainte, se niveleza si se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade. Aceste ultime operatii se fac repede pentru a nu lasa praful de copt sa interactioneze cu zeama de lamaie si blatul sa nu mai creasca.
Cuptorul nu trebuie deschis 15 min. Daca este nevoie sa reduce focul dupa acest timp.
Pentru crema se freaca ouale cu zaharul si se fierb pe baie de abur pana incepe sa se lege. Se adauga nessul dizolvat in 2-3 linguri de apa si se mai fierbe putin.
Se lasa sa se raceasca complet,timp in care se freaca spuma untul cu zaharul vanilat in care se incorporeaza crema de ness putin cate putin. La sfarsit se adauga in crema nuca de cocos, oprinduse putin si pentru ornat.
Se taie blatul in doua pe grosime si se umple cu crema de ness.
Topim 3 -4 cuburi de ciocolata de menaj, amestecam cu o lingurita de unt proaspat si glazuram prajitura dupa care o presaram cu nuca de cocos.
Etichete:

2 Comentarii

  1. Vali Mihaescu says:

    Ce bine arata! Cand mai faci? Mor de pofta.

  2. TeoBucatar says:

    Nu mai repet,dar mai am ganache!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>