Prajitura cu crema de lamaie si coniac

Prajitura cu crema de lamaie este o prajitura cu aroma racoroasa, desavarsita de prezenta in compozitie a coniacului.Aceasta crema usor fluida se poate monta pe un blat obisnuit facut in casa sau din comert…

Ingrediente:

Blat:
-7 oua,
-7 linguri de zahar,
-7 linguri faina
-un praf de sare,
-7 linguri de ulei,
-o lingurita praf de copt,
-o lingura zeama de lamaie,
-coaja de lamaie rasa,

Crema:
-3linguri faina,
-3 linguri zahar,
-150 ml lapte,
-3 linguri coniac,
-coaja de la o lamaie,
-3 linguri zeama de lamaie,
-15o g unt,
-3 linguri de zahar pudra,
-2 plicuri de zahar vanilat,
-150ml lapte,
-un plic frisca,

Preparare:

1. Pentru blat se separa albusurile si se bat spuma cu zaharul si zeama de lamaie. Galbenusurile se freaca cu uleiul si se amesteca cu spuma, dupa care se adauga faina amestecata cu praful de copt si se da iute la cuptorul incins deja.Nu se deschide 15 min. Se incearca cu scobitoarea.
2. Pentru crema se amesteca faina cu zaharul, se toarna cate putin laptele rece frecanduse sa nu se formeze cocoloase si se fierbe la baie de abur pana se ingroase ceva mai mult decat o crema obisnuita, se ia de pe foc si se incorporeaza coaja, zeama de lamaie si cele trei linguri de coniac.Se lasa sa se raceasca bine.
3. In acest timp se freaca spuma untul ,zaharul si zaharul pudra si se face frisca dintr-un plic si 150 ml lapte(ca in instructiuni).
4. In vasul cu crema de lamaie care s-a racit complet(o puteti tine chiar 15- 20min la frigider)incepeti sa adaugati putin cate putin untul spuma si apoi frisca lingura cu lingura amestecand usor cu un tel.
5. Cu crema obtinuta umplei blatul taiat in doua, ungeti partea de deasupra cu putina crema pe care o opriti de la umplerea blatului.

11 Comentarii

  1. maria elena says:

    Foarte frumos blogul, pozele sunt minunate, cum le executi, cu ce aparat? Felicitari inca o data. te-am adaugat la lista mea de bloguri, daca doresti ma poti adauga si tu.

  2. TeoBucatar says:

    Multumesc mult pentru vizita si aprecieri,Elena!

  3. miremirc says:

    foarte buna prajitura,pozele super!

  4. TeoBucatar says:

    Multumesc mult Mire pentru vizita si aprecieri!

  5. Imi place foarte mult aceasta prajitura. Poza este foarte frumoasa.

  6. Am facut aceasta prajitura sub forma de tort si pentru ca nu aveam in casa coniac am folosit whisky. A iesit o nebunie!! Multumesc mult pentru reteta!

  7. Se poate folosi rom in loc de coniac?

  8. Bumb Dorel Nicolae says:

    Superbe toate retetele.Felicitari!!!!!!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>