Macrou cu sos de castraveti

Macroul cu sos de castraveti este o mancarica extraordinar de buna ce poate fi consumata atat calda cat si rece.Prezenta castravetelui acru in sos ii confera o savoare deosebita fiind racoros, numai bun pentru verile toride…

Ingrediente:

pentru 2 portii
-doua bucati macrou,
-2 linguri pasta de rosii,
-2 castraveti acrii(otet sau saramura),
-o lingura de ulei,
-o lingurita rasa boia dulce de ardei,
-o lingurita faina,
-un catel de usturoi,
-o foaie de dafin,
-piper boabe,
-sare,piper macinat,
-patrunjel verde,

Preparare:

1. Se curata pestele, se spala si se taie pe lungime dand la o parte sira spinarii.Bucatile se sareaza ,se pipereaza, dupa ce au fost scurse bine si se prajesc pe tigaie, cate 5 min pe ambele fete.
2. In alt vas se prajeste grauntele de usturoi ras sau zdrobit, fara sa se arda.Intr-un bol se amesteca boiaua, faina, pasta de rosii si se dilueaza cu 200 -250 ml de apa rece.Se toarna peste usturoi si se da fiert.Se adauga castraveciorii spalati si taiati in cuburi sau feliute, foaia de dafin, piperul boabe, sare dupa gust si se lasa sa fiarba 15 min.
3. Spre final se pune pestele si se lasa sa mai fiarba 5 min.
Macroul cu sos de castraveti se prepara foarte rapid si este si foarte gustos, merita sa-l incercati…
Pofta buna!

3 Comentarii

  1. A fost buna reteta chiar buna dar cu ce se mananca cu mamaliga sau cu paine eu am maincat cu paine cami place

  2. TeoBucatar says:

    Nicu,merge si cu una si cu alta la fel de bine :)
    Ma bucur ca ti-a placut!

  3. Exceptionala ! Mai adaugati si citeva bobite de coriandru si iese miraculoasa.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>