Cotlet impanat cu legume

Cotletul de porc impanat cu legume este o reteta de „zile mari”, arata foarte bine si ceea ce e si mai important nu necesita nici timp nici aptitudini deosebite.

Ingrediente:

-1 kg cotlet de porc fara os,
-o vanata mica,
-o rosie mare,
-un dovlecel mic,
-sare,piper,oregano uscat,
-piper boabe,

Preparare:

1. Spalam cotletul si il lasam vreo 30 de min la congelator pentru a-l putea  taia usor in felii cat mai subtiri.Intre timp spalam legumele si le feliem pe latime, fara a le curata de coaja. Vinetele le presaram cu sare si dupa ce le lasam sa se odihneasca  le presam usor in palme sa iese zeama amara.
2. Dupa ce am pregatit legumele scoatem cotletul si il feliem  fara sa il patrundem pana jos(pentru a-l putea manevra mai usor cand il scoatem din vasul in care s-a copt). Saram, piperam si incepem montarea adica dupa fiecare felie de carne punem alternativ rosie, vanata si dovlecel .Vasul e de preferat sa fie de forma lunga, dar nu se intampla nimic nici daca este mai mare.
3. Se da la cuptor acoperit cu folie de aluminiu vreo 30-40 min, apoi se descopera pana se rumeneste bine. Asta e tot ce avem de facut si nu mai ramane decat sa pregatim o garnitura pe masura. Cu siguranta ca veti observa faptul ca acest tip de carne este imbogatit de aroma inconfundabila a vinetei.
Cotletul impanat cu legume va avea savoarea unei musacale delicioase prezentate intr-o forma deosebita, fiind gata portionat.
Pofta buna!

5 Comentarii

  1. Anonymous says:

    Arata bestial! Si asa cum precizezi, nici nu pare sa ia mult timp, este de efect, pare super gustos… deci trebuie "prestat" neaparat!
    Acum am descoperit blogul tau si ma bucur nespus, deoarece imi place ce vad, suntem din acelasi oras, avem se pare aceleasi gusturi, aceeasi zodie… Felicitari!
    P.S. Sper sa nu te superi, dar ca o sugestie, sper sa faci si o rubrica de abonare prin e-mail.
    Multe retete de aceeasi calitate in continuare!
    Lily

  2. TeoBucatar says:

    Multumesc pentru vizita Lily si te mai astept!Adevarat,nu e mult de munca si rezultatul e de efect.In privinta sugestiei…mai sunt foarte multe de pus la punct.Urmeaza…

  3. Anonymous says:

    Multumesc pt. promptitudine si pot sa-ti spun ca deja revin cu mare drag pe blogul tau. Ti-am zis deja ca avem aceleasi gusturi? Uite, deja ti-am "furat" ideea cu sosul de hrean. Astept cu nerabdare urmatoarele retete! Pupici!
    Lily

  4. TeoBucatar says:

    Vin si urmaoarele,Lily!Trebuie sa mancam mai repede!Multumesc si sa ai o zi buna!

  5. Ce garnitura recomanzi? Sunt foarte incepatoare si nu stiu ce s-ar potrivi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>