Cosulete cu branza

Cosuletele cu branza sunt, cum spunea cineva, cel mai „lenes” aperitiv cald.Asta nu inseamna ca nu sunt nemaipomenite, ci dimpotriva merg de minune oricand.Spun lenes pentru ca am cumparat foietajul si asa au fost gata in jumatate de ora.

Ingrediente:

-o jumatate de pachet foietaj,
-15o g telemea (oaie sau vaca),
-6-8 masline negre mari,
-seminte de chimen sau mac,

Preparare:

In timp ce se incalzeste cuptorul razuim branza si tocam in feliute maslinele. Decupam forme rotunde sau taiem patratele foietajul.Le presam usor (ca sa nu se infoaie foarte mult) in forme de tarte cat mai mici, sau pur si simplu le modelam cu mana facand o taietura pe jumatatea decupajului si suprapunem putin aluatul.
Cosuletele se umplu cu banza, fara nici un fel de adaos, se decoreaza cu felii de masline, se presara cu seminte de chimen sau mac si se dau la cuptor cam 20 min pana se rumenesc.

Etichete:

2 Comentarii

  1. E super ideea,te felicit.
    Imi face si mie cu ochiul.Nu m-am lamurit insa cum sa fac daca n-am forme de tarta.Decupez rotund din foietaj si tai din margine sa stea drept si sa tina umplutura sau cum?Multumesc pentru inspiratie…
    Esti foarte talentata.

  2. TeoBucatar says:

    Camelia,nu e nici o tragedie daca nu ai forme de tarte pentru ca umplutura e doar branza rasa si masline pentru decor.Poti face ce forme vrei,decupate sau taiate pur si simplu in patratele.Daca vrei chiar un cosulet tai in patrate,crestezi aluatul pe jumatate de diagonala si faci un cornet dupa care rasfrangi usor marginile sa se fixeze si turtesti varful conului care va deveni baza.Nu e foarte greu:)
    Spor la treaa!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>