Chiftelute suedeze(kottbullar)

Ca tot muritorul de rand am si eu rezerve si refuzuri vis a vis de multe lucruri si mai ales de ceea ce tine de gusturi.Unele le-am depasit, altele nu, in general da, pentru ca de aceea se spune ca gustul se educa.Asa s-a intamplat si cu aceste chiftelute suedeze facute dupa repetate „cereri”.Cand am cautat reteta si am gasit-o la Cristi Roman nu prea aveam tragere de inima sa fac asa ceva(ceva ce contin la un loc lapte si carne).Acum ma bucur ca am trecut de faza si le-am incercat pentru ca au un gust fantastic.Cantitatile le-am redus la jumatate din aceste considerente.

Ingrediente:

-300 g carne tocata amestec,
-12o ml lapte,
-50 g pesmet,
-un ou mic,
-o ceapa mica,
-o jumatate lingurita de ienibahar,
-sare, piper,
-o lngurita de unt plus cca 150 pentru prajit,

Preparare:

Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 min sa se absoarba lichidul timp in care se toaca marunt ceapa si se caleste, fara sa se rumeneasca in lingurita de unt.Dupa ce s-a racorit putin se amesteca toate ingredientele si se framanta bine 5-8 min.Se formeaza bile cat mai mici si se prajesc in unt.Prajirea in unt, laptele si ienibaharul sunt specifice retetei suedeze.Eu ar fi trebuit sa fac chiftelutele ceva mai mici, insa in poza par si mai mari datorita faptului ca am facut natur cei mai mici cartofi posibili din lume…

6 Comentarii

  1. am descoperit fotografia ta pe retetecupoze si am si venit sa vad reteta
    imi plac mult chiftelulele suedeze
    eu am facut dupa reteta de aici http://www.cevabun.ro/chiftelute-suedeze/ si au iesit fff bune
    si cind nu am timp imi iau d ela Ikea (trisez, stiu :))

  2. Adela Zilahi says:

    Nu am facut aceasta varianta, oricum cred ca sunt tare bune, imi plac chiftelutete, as manca toata ziua si nu m-as satura :))

  3. TeoBucatar says:

    Irina,imi plac retetele cu poze si fotografia in general.E loc,desigur de mai bine.Multumesc de vizita si te mai astept!

  4. TeoBucatar says:

    Adela, sunt bune ,bune!Nu l-am crezut pe sotul meu si abia am vrut sa le fac dar acum imi plac teribil…

  5. Anonymous says:

    Inlocuieste Laptele cu Friscä si o sä ai un rezultat doppelt de bun…

    sieugätesc

  6. TeoBucatar says:

    Nu stiam de varianta cu frisca dar nu e timpul trecut!Invat…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>