Prajitura cu frisca

O prajitura super, foarte racoroasa si nu foarte dulce care desi „noutate” a primit reactii pozitive din partea  tuturor. Este usor de facut si rapida pentru ca in timp ce se coace blatul va puteti ocupa de restul si la final doar de montarea prajiturii. Aveti nevoie de :

Ingrediente:

Pentru blat:

6 oua,
6 linguri zahar tos,
6 linguri ulei,
2 linguri cacao,
2 linguri  nuca macinata,
coaja de lamaie,
5 linguri  faina,
1 lingurita praf de copt,


Pentru crema:

250g unt ,
200g zahar pudra,
2 pliculete zahar vanilat,


Pentru umplut si ornat:

2 plicuri frisca,
3oo ml lapte rece,
6-7 coji ecler,

Preparare:

1. Se separa si se bat spuma albusurile cu zaharul turnat lingura cu lingura, se adauga cateva picaturi zeama de lamaie pentru a se intari mai bine. Amestecul optinut se da putin la frigider.
2. Se freaca galbenusurile cu ulei si se amesteca cu  albusul de la frigider si cu restul ingredientelor, adica: cacao, nuca macinata, coaja de lamaie, faina si praful da copt. Se amesteca usor pana se omogenizeaza compozitia.
3.  Se tapeteaza un vas de marime medie cu unt si faina, se toarna iute in el compozitia si se da la cuptorul incins la 200 grade fara sa il deschidem 15 min. Apoi se reduce focul   si se mai lasa 10-15 min. Se poate incerca cu scobitoarea.
4. Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca timp in care pregatim crema de unt frecat cu zaharul si zaharul vanilat, se bate frisca si se rup bucatele cojile  de ecler sau se taie in fasii subtiri de 1 cm pentru a le putea folosi si la ornat.
5. Intr-un ibric se perapara siropul din 2oo ml apa, o lingura cacao si 3 linguri de zahar si se lasa sa se raceasca.
6. Se taie blatul in doua, se insiropeaza, se intinde crema de unt peste care se presara din belsug bucatele de ecler. Peste ecler se pune jumatate din cantitatea de frisca si apoi blatul.se insiropeaza si el putin si se acopera cu frisca ornandu-l cu bucati de ecler.
Etichete:

3 Comentarii

  1. Anonymous says:

    desi nu am facut reteta, prajitura arata foarte ispititoare:)

  2. mariana says:

    arata foarte bine.Sigur o incerc si eu.Am o intrebare.in Eclerul se mai poate inlocui si cu altceva

  3. TeoBucatar says:

    Mariana, eclerul poate chiar sa lipseasca!Eu l-am folosit ca sa capat mai multa variatie de textura in aceasta prajitura.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>