Prajitura cu capsuni

Am vazut undeva o prajitura cu capsuni care arata foarte bine si cum aveam ingredientele m-am si apucat de treaba.Rezultatul m-a dezamagit, deoarece crema era prea dulce si exagerat de „untoasa”. Am incercat-o si a doua oara, convinsa fiind ca va iesi ceva bun.Si iata ca, dupa ce am modificat cantitatea de zahar si unt, si dupa ce am adaugat cateva linguri de budinca a rezultat o prjitura foarte buna, racoroasa ca o oaza de umbra intr-o zi torida…

Ingrediente:

Pentru blat:
(pentru eficienta puteti folosi si blat din comert)
-7 oua,
-7 linguri de zahar,
-7 linguri de ulei,
-7 linguri faina,
-coaja rasa de la o lamaie,
-o lingurita zeama de lamaie,

Pentru crema:
-400 g capsuni proaspete,
-200 g unt,
-200 g zahar,
-50 ml apa,
-zeama de la jumatate de lamaie,
-2 pliculete zahar vanilat,
-6-7 linguri budinca de vanilie gata preparata,

Preparare:

BLAT
Se separa albusurile si se bat spuma cu zaharul adaugat lingura cu lingura, zeama de lamaie si coaja rasa.
Galbenusurile si uleiul se freca sa iasa ca o maioneza subtire si se amesteca cu albusurile.
Se pune faina si se amesteca usor, prin rasturnare.
Se pune intr-o tava unsa si tapetata si se da la cuptorul incins in prealabil.
Nu se deschide cuptorul timp de 10 -15 min.

CREMA
Zaharul se fiertbe cu apa si zeama de lamaie pana cand rezulta un sirop gros care se lasa sa se raceasca.
Untul si zaharul vanilat se fraca spuma.Se prepara o budinca de vanilie si se lasa sa se raceasca si ea.
Cand tote ingredientele sunt reci se incorporeaza in spuma de unt siropul de zahar si alternativ budinca .
Se taie blatul in 2-3 bucati(sau se coc separat foile).
Capsunile se taie in feliute subtiri si se pastreaza 3-4 pentru ornat.
Se pune pe prima foaie un strat de crema (impartiti cantitatea asa incat sa ramana si pentru ornat), se aseaza
un strat de fructe si se repeta operatia cu fiecare foaie.Se unge cu putina crema si ultimul strat si se orneaza cu capsunile ramase.
Daca veti incerca aceasta prajitura cu capsuni veti vedea cat de savuroasa iese, capsunile vor insiropa usor
blatul si totul iese o nebunie.

5 Comentarii

  1. Caietul cu retete says:

    Ce bine arata prajiturica ta, cred ca e tare gustoasa !

  2. Liana10 says:

    Imi plac cremele budincoase, nu-mi plac cele untoase, deci avem gusturi la fel ;-)

  3. Asta este blatul meu preferat!!, mama mea ma invatat sa il fac inca pe cand eram o copila, imi zicea doar cantitatea de oua iar restul stiam din memoria.
    eu nu amestec albusul cu uleiul , pur si simplu adaug galbenusul iar dupaia uleiul. SE vede o prajitura super gustoasa!!!

  4. E foarte important sa scrii si dimensiunea tavii in care coci blatul.Dupa cum vad prajitura are 4 foi.E destul de greu sa tai un blat in 4 sau poate nu daca e din 20 de oua sau ..poate 30?
    Daca ai postat poza cu aceasta prajitura pai arata reteta reala adica ..da cantitatea pentru o foaie ….ca omul sa stie nu sa fa a experiente si in final sa arunce tot ca nici pe departe nu arata ca in poza.N-as putea sa ma apuc sa fac o astfel de reteta.
    Sa

    • TeoBucatar says:

      Draga mea aia este o reteta de la inceputuri unde, din lipsa de „experienta” am uitat multe precizari pe care ulterior am invatat sa le plasez unde trebuie
      Nu ai nevoie de 30 oua sa faci un blat pe care sa-l tai in trei, ne adaptam tava la ce avem in frigider daca suntem bune gospodine.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>