Pachetele de primavara cu sos Tzatziki

Un aperitiv cald excelent pe care fetita mea il adora si pe care mi-l „solicita” ori de cate ori isi aduce aminte. Cei care il vor incerca vor reveni cu siguranta asupra lui.  

Aluat:

1 ou,
un praf de sare,
2 linguri ulei,
150 ml apa rece,
faina cat cuprinde pentru a rezulta un aluat tare ca de taietei.

Umplutura:

Pentru umplutura se calesc in tigaie, la foc iute o ceapa taiata fideluta, 2-3 cuiperci proaspete, un ardei rosu, un morcov dat pe razatoarea mare si  doua maini bune de varza proaspata taiata fideluta. Legumele se calesc in doua linguri de ulei in aceasta ordine, iar la sfarsit se adauga fasii de sunca slaba, se potriveste de sare si piper si se adauga patrunjel tocat.Sunt gata cand toata zeama a secat din legume. Din aluatul care s-a dat intre timp la rece se intinde o foaie de 5-6mm grosime si se taie in patratele de 7-8cm. Fiecare se umple cu o lingura din compozitie si se pliaza foarte bine marginile pentru a nu se scurge compozitia. Gogoselele astfel formate se prajesc in ulei pe o parte si pe alta pana devin aurii si se lasa sa se scurga de grasime .
Se pot servi cu sos Tzatziki, un sos foarte bun si racoros, pe care il facem foarte usor din 200g iaurt (sau smantana), o legatura de marar verde tocat foarte marunt si un castravete mic si acru dat pe razatoarea mica si stors de zeama. Aceste ingrediente se amesteca imediat inainte de servire. Optional se poate adauga si un catel de usturoi presat.

Etichete:

Un comentariu

  1. Anonymous says:

    Excelenta reteta! Am incercat-o si ne-a placut foarte mult.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>