Mancare de rinichi

Este bun rinichiul de animal tanar, pentru ca mirosul specific sa nu fie foarte pronuntat.Rinichiul se taie in jumatati, pe lungime.Se curata grasimea din interior, se cresteaza bine, ca sa intre apa in canale,sau se taie in felii de 2 cm…

Ingrediente:

300 g rinichi de porc sau vitel,
100 g ceapa,
1 ardei gras,
2-3 rosii sau 200 g suc de rosii,
150 ml vin alb sec,
faina,
sare,
piper,
1 foaie dafin,
3-4 linguri ulei,

Preparare:

1. Rinichiul se taie in jumatati, pe lungime, se curata grasimea din interior, se cresteaza bine, ca sa intre apa in canale,sau se taie in felii de 2 cm.Se spala bine in mai multe ape reci si se opareste 5 minute, in apa clocotita cu sare si otet.
2. Se scurg in strecuratoare si se limpezesc la jet de apa rece.Feliile se trec prin faina si se prajesc cca 10 minute.
3. Ceapa, taiata felii subtiri,se caleste 5-6 minute in ulei, la foc mic.Se adauga ardeiul taiat in felii subtiri, foaia de dafin, piperul, sarea si 4-5 linguri apa.Se lasa sa fiarba la foc acoperit, amestecand din cand in cand, pana fierbe ceapa.
4. Se adauga rosiile curatate de coaja sau sucul de rosii, vinul si apa sa nu fie sosul prea gros. Se acreste cu putina zeama de lamaie. 
5. Se pun feliile de rinichi prajiti si se lasa sa fiarba  impreuna cateva clocote.Se introduce la cuptor 10 minute, inainte de a fi servit.

      Pofta buna!

Etichete:

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>