Ciorba a la grec

Este ciorba care mi-a invins reticenta fata de ciorbele drese cu smantana, pe care acum le ador.

Ingrediente: 

4 pulpe de pui,
o ceapa,
un morcov,
un pastarnac mic,
o telina mica,
50 g orez,
un varf lingurita tarhon uscat,
150 g smantana,
2 galbenusuri,
sare,
piper macinat,
o lingura de faina,

Preparare:

1. Se pune carnea la fiert in 4 litri de apa, impreuna cu ceapa si  pastarnacul netocate .
2. Dupa ce a fiert carnea, se scoate, se dezoseaza si se toaca in bucatele.Ceapa si pastarnacul se scot din ciorba si se adauga telina si morcovul date pe razatoarea cu gauri mari si un praf de tarhon macinat care ii va da ciorbei o nota aparte.
3. Dupa ce a fiert zarzavatul se adauga bucatelele de carne, orezul si se potriveste de sare.Se lasa sa mai dea cateva clocote.
4. Intr-un castron se freaca pana la omogenizare smantana, galbenusurile si faina si se dilueaza cu apa rece pana se subtiaza.Din ciorba fierbinte se adauga putin cate putin cu un polonic pana ce temperatura compozitiei din castron creste aproape de a oalei.Apoi se adauga treptat in oala amestecaindu-se continuu.Efectuand cu grija acesti pasi se va evita branzirea smantanei.
5. Se mai fierbe 5 min la foc mic dupa care se inchide focul si se adauga leustean tocat.
6.Cand se serveste se acreste cu zeama de lamaie sau otet.
Pofta buna!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>