Turta cu branza

Cand aveti nevoie de ceva de „rontait”  la un film iar chipsurile (total nesanatoase) nu va mai incanta iata o reteta destul de simpla dar deosebit de gustoasa …

Ingrediente:
1 cubulet drojdie,
un virf cutit de sare,
1/2 lingurita zahar,
4 linguri de ulei,
250 ml apa calduta,
1 ou,
faina,
branza sarata,
chimen,


Preparare:


1.Pentru aluat se amesteca ingredientele intr-un castron si se adauga faina astfel incit sa rezulte un aluat moale, pe care il batem 2-3 min cu mina.Din acest aluat vor rezulta 3 blaturi medii,adica  vorbim de o tava rotunda de 25-30 cm diametru.Dupa ce s-a dospit ,aluatul se intinde cu miinile unse cu ulei in tava si se incearca sa fie cit mai subtire (va mai creste putin si in cuptor).
2. Se  rade branza sarata deasupra, se  pliaza in doua si se da  din nou forma tavii. Deasupra presarati semintele de chimen dupa ce ati udat-o cu putina apa.Turtita trebuie sa aiba grosimea de max. un deget.Combinatia de branza si chimen iese fantastica pe acest aluat.Merita sa o incercati!
 

3 Comentarii

  1. Vali Mihaescu says:

    Imi era pofta de ceva de rontait asa ca am incercat reteta ta. Foarte buna si foarte rapida. Multumesc

  2. neaparat trebuie sa o incerc si eu, suna foarte bine! :)

  3. TeoBucatar says:

    Incearca,Andra!O sa fii incantata…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>