Peste cu ierburi aromatice

Pestele se preteaza de minune in a fi bine condimentat si tot odata i se atenueaza astfel mirosul specific pe care multe persoane nu il agreeaza. Desi nu sunt una din acele persoane imi place ca in toate retetele pe baza de peste sa folosesc din belsug condimente, simple sau combinate. Pentru ca evit prajirea lui in ulei de cele mai multe ori il prepar la gratar sau la cuptor.

Ingrediente:
-2 bucati potrivite file de fitofag(sau orice alt peste),
-o lamaie,
-1 lingurita cimbru uscat,
-1 lingurita busuioc uscat,
-1 lingurita rasa sare fina,
-o legatura mica marar tocat marunt,
-piper proaspat macinat,
Preparare:

1.Se amesteca mirodeniile cu zeama de lamaie si 1-2 linguri de ulei daca pestele este slab si se ung fileurile cu aceasta compozitie pe ambele fete .Se lasa 30 min minim la frigider pentru a se intrepatrunde aromele.
2.Se incinge gratarul dupa care se prajeste pestele pe ambele fete.
Se serveste cu salata de orez cu legume sau alt fel de salate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>