Salata marocana

O salata foarte bogata ce poate fi consumata ca atare sau ca si garnitura.Reteta originala cred ca avea  ceva mai multe sosuri insa lamaia si uleiul mi s-au parut suficiente la o asemenea bogatie.
Ingrediente:

1 cana orez integral fiert,
1 cana porumb dulce fiert,
2 rosii taiate marunt,
1 ardei verde taiat felii subtiri,
1-2 cepe verzi taiate marunt,
1/2 cana masline taiate,
2 linguri ulei masline,
2 linguri zeama de lamaie
2 linguri de apa,
marar verde taiat marunt,
sare , piper dupa gust,

Preparare:

1. Se pun intr-un castron orezul,porumbul,ardeiul,ceapa si maslinele,amestecandu-se bine.Se adauga rosiile oparite,curatate de coaja, seminte si tocate marunt.
2. Mararul se toaca marunt si se adauga la celelalte ingrediente.
3. Separat,intr-o cana se pun toate ingredientele lichide si se amesteca bine.Apoi se toarna peste ingredientele din castron,se potriveste de sare si piper si se amesteca din nou.
       Pofta buna!

Etichete:

4 Comentarii

  1. Anonymous says:

    De catva timp incerc sa mananc mai sanatos. Retetele de salate sunt foarte pretioase pentru mine. Salata asta, pe langa faptul ca incanta ochiul prin bogatia de culori, este si deosebit de gustoasa.Multumesc pentru reteta.

  2. E destul de consistenta salata asta…si frumos colorata :)

  3. Doamne cat este de ispititoare!

  4. O salata foarte buna si satioasa , usor de facut . Multumesc

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>