Salata Boris (Salata de oua)

Am facut aseara o salata de oua care a prins foarte bine la ”public”. Reteta este foarte simpla, rapida si dupa cum ati inteles foarte gustoasa.
Pieptul de pui cu rozmarin cu care am ”cuplat” salata se face de asemenea foarte repede asa ca, daca mai aveti un ajutor in bucatarie (este bun si unu de 12-13 ani) cina poate fi gata in 15 minute…

Ingrediente pentru salata (3 portii):
-4 oua fierte tari,
-2 cepe mici sau o legatura de ceapa verde,
-100g cascaval,
-1/2 borcan castraveti murati,
-un ardei gras rosu,
-zeama de lamaie,
-sare, piper,
-1-2 linguri de ulei masline,
Preparare:

Se taie ceapa fideluta sau ceapa verde rondele. Daca ati folosit ceapa in capatana  frecatio usor cu mana cu  un praf de sare si cateva picaturi zeama de lamaie.

Taiati ouale cuburi, ardeiul fideluta si castravetele de asemenea in fasii lungi si suptiri. Cascavalul se taie cuburi de 1 cm.

Dupa ce s-au asezat toate intr-un castron se adauga sarea, uleiul si zeama de lamaie dupa gust si se amesteca usor prin rasturnare pentru a nu sfarama ouale. Puteti adauga putin marar tocat.

Puteti obtine o salata completa si satioasa, suficienta pentru cina daca adaugati fasii de sunca presata, piept de pui fiert etc.

Pieptul de pui pe care l-am pus langa salata l-am pregatit in fasii foarte subtirii de 5-6 cm, sarat, piperat dupa gust, si tras rapid in tigaia Wonk. Am adaugat un praf de rozmarin macinat.

Dupa ce se rumeneste putin se ”stinge” cu zeama de la o jumatate de portocala si se mai dau 1-2 clocote.
Pofta buna!

Etichete:

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>