Salata asiatica din orez

Ingrediente:

8 ciuperci
350 g orez
550 ml supa din carne de pasare(eventual din cuburi)
6 cl shery demisec
6 linguri sos de soia
600 g fasole verde
200 g dovlecei zucchini
300 g crabi din conserva
4 linguri ulei(susan)
1 lingurita zahar
sare dupa gust

Preparare:

1.Ciupercile se oparesc cu apa clocotita si se lasa sa se umfle circa 1/2ora.
2.Orezul, impreuna cu 500 ml supa din carne de pui, 2 linguri shery si 2 linguri sos de soia se pune la fiert pentru circa 20 min.
3.Pastaile de fasole verde se taie oblic, in bucati de 1 cm lungime,iar dovlecelul in cuburi.Ciupercile se scurg,se taie marunt si se fierb in apa sarata circa 1/2 ora acoperit,la foc mic.Aproximativ cu 10 minute inainte ca ciupercile sa fie gata fierte,se adauga fasolea,iar cu circa 3 minute inainte,dovlecelul.
4.Legumele se scurg,se pun intr-un castron si se amesteca cu orezul si crabii.Din supa de pui ramasa si din celelalte ingrediente ramase(sosul de soia,uleiul de susan si zaharul) se prepara un sos cu care se marineaza salata.


Etichete:

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>