Oua romanesti

 Ingrediente:


4 oua, 
30 g unt, 
patrunjel, 
o lingurita rasa de sare, 
2 linguri otet (20 ml)

 Preparare:

Intr-o cratita de 2l, se pune apa (mai mult de jumatate) sa fiarba impreuna cu sarea si otetul, care au proprietatea de a coagula mai repede albusul. Se sparge fiecare ou, pe rand, intr-o ceasca, pentru a evita riscul ca vreunul sa fie alterat.Cu ceasca se da drumul mai usor oului sa alunece chiar la suprafata apei.Cu fiecare ou se procedeaza la fel.Se fierbe fiecare numai 1-2 minute, pana cand se  coaguleaza albusul, galbenusul ramanand moale. Daca se tin mai mult in apa clocotita, se intareste prea mult albusul.Se pot fierbe pe rand, unul sau cate doua, in vas mai mic. Se scot cu spumiera, scurse bine de apa. Se asaza pe o farfurie calda, iar deasupra se pun bucatele de unt si patrunjel tocat.
Se servesc imediat fierbinti.
Etichete:

3 Comentarii

  1. Mie si familiei mele ne plac ouale romanesti la nebunie….mai ales cu o tochitura sau cu spanac.
    Imi place blogul tau mult !
    Spor la postat retete din astea delicioase….
    Te tzuc !

  2. Mi-ar fi placut sa aflu mai multe despre tine….dar nu am gasit !

  3. TeoBucatar says:

    Sidy,in primul rand multumesc mult pentru vizita si pentru aprecieri!E un lucru nemaipomenit pentru un incepator.Mi-am descoperit pasiunea pentru bucatarie incercand sa fac fericiti un sot cu potential gurmand si un copil mofturos!O zi buna iti doresc si ne mai "auzim".

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>