Ciorbita de vacuta

 

Ingrediente:

500g carne de vita cu os,
1 morcov,
1 telina mica,
2 ardei grasi,
2 rosii ( 3 linguri de zarzavat de ciorba din borcan)
2 linguri de bulion,
2 cepe,
o legatura de leustean,
apa,
sare,
150 g taitei
1 ou,
100 g smantana
Preparare:
Se spala carnea, se curata de pielite, se taie in bucati si se pune la fiert intr-o oala cu apa calda. Cand incepe sa fiarba, se curata de spuma, se strecoara si se arunca prima apa. Se spala oala si carnea si se pune din nou la fiert. Se curata ceapa, se taie marunt. Cand carnea a fiert pe jumatate, se adauga ceapa si zarzavatul si se continua fierberea. In absenta rosiilor punem bulion.Cand carnea este aproape fiarta, se adauga si taiteii si se mai fierbe 5 minute, apoi leusteanul tocat marunt. Dupa ce s-a luat oala de pe foc se poate drege cu un galbenus de ou amestecat cu smantana care se adauga in oala de ciorba.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>