Chec cu cacao

O reteta foarte rapida, usoara si gustoasa. Dintre toate pe care le-am incercat m-am oprit la ea. Se poate adapta usor pentru toate gusturile daca o torni in diferite forme sau daca folosesti in loc de rahat: stafide, nuci, fulgi de coicolata, jeleu etc…

Ingrediente:

-2 oua
-120g faina
-100ml lapte
-100g zahar tos
-15ml esenta rom
-100ml ulei
-o lamiie
-o lingurita praf de copt
-o lingurita cacao

Preparare:

1. Se separa si se bat spuma albusurile , cu citeva picaturi zeama de lamiie si zaharul.
2. Tapetam vasul termorezistent prin ungere cu ulei sau unt si faina, avind grija sa acoperim toata suprafata pt a evita „punctele de lipire”
3. Scotem albusul si rasturnam peste el laptele, uleiul, coaja de lamiie, esena de rom si galbenusurile si la sfirsit faina in in care am amesecat praful de copt.
4. Se amesteca usor prin rasturnare si se toarna in vasul de copt avind grija sa oprim citeva linguri de compozitie pt cacao pe care o turnam in ,,fir” peste cea din vas. Asta ii vada un spect frumos feliei de chec.

5. Daca nu ati uiat sa puneti si stafide ,rahat etc o puteti pune iute la cuptor pe care ati avut grija sa il incingeti dinainte.Nu dschideti cuptorul 15 min pt a nu se lasa blatul, timp dupa care puteti reduce focul inca 15 min.  Se incearca in mijloc cu o scobitoare.


Etichete:

Un comentariu

  1. Anonymous says:

    genial:X

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>